Este bine să mănânci doar fructe sau iaurt la cină?
2 mins read

Este bine să mănânci doar fructe sau iaurt la cină?

Cina este, de obicei, una dintre cele mai neglijate mese dintre toate, deoarece după o zi lungă de muncă și de foame avem tendința de a opta pentru preparate sau alimente care ne ajută să rezolvăm cu ușurință ultima masă a zilei. Cu toate acestea, a mânca doar fructe sau iaurt la cină nu este întotdeauna o idee bună și îți vom spune de ce.

De ce să nu mănânci doar fructe sau iaurt la cină?

Deși fructele proaspete sunt un aliment sănătos, la fel ca și iaurturile naturale fără adaos de zaharuri, realitatea este că a mânca doar fructe sau iaurt la cină poate fi puțin cam puțin pentru o masă principală a zilei.

Adulții mai în vârstă, care sunt mai predispuși să mănânce doar fructe sau iaurt seara, pot consuma mai puține proteine decât au nevoie, precum și cantități scăzute de fibre provenite în principal din legume.

Având în vedere că avem tendința de a sări peste legume la micul dejun și la gustări, această practică poate duce la un deficit al acestor alimente sănătoase în fiecare zi.

Pe de altă parte, cina doar cu fructe sau iaurt este adesea folosită de cei care caută să slăbească prin încurajarea unui deficit caloric. Cu toate acestea, doar un fruct sau un iaurt (sau chiar amândouă) poate reprezenta un aport caloric foarte scăzut care ne lasă o senzație de foame și o poftă mai mare a doua zi, precum și o contribuție la niveluri mai ridicate de pofte care contribuie la excese alimentare.

Din acest motiv, să mâncăm doar fructe sau iaurt la cină poate să nu fie recomandabil, mai ales dacă nu am luat o gustare sau un mic dejun adecvat și dacă prânzul nostru, în ciuda faptului că este complet și nutritiv, este sărac în fructe, legume, proteine și fibre.

Deși consumul de fructe sau de iaurt doar seara poate fi favorabil în anumite cazuri, în situații specifice sau în diete particulare, realitatea este că a mânca doar fructe sau iaurt seara nu este recomandat nici pentru a slăbi, nici pentru a dormi bine noaptea și pentru a ne îmbunătăți calitatea alimentației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *