Iată șapte alternative sănătoase la cafea pe care le poți include în diminețile tale.
4 mins read

Iată șapte alternative sănătoase la cafea pe care le poți include în diminețile tale.

Cafeaua este una dintre cele mai consumate infuzii din lume și poate oferi mari beneficii organismului, mai ales dacă este consumată în cantități moderate. Cu toate acestea, nu toți suntem iubitori ai acestei băuturi sau nu toți tolerăm bine consumul ei, motiv pentru care vă prezentăm șapte alternative sănătoase la cafea pe care vă recomandăm să le încercați.

Dacă ceea ce căutăm este un boost de energie dimineața, dar cafeaua nu este pe placul nostru sau ne provoacă un disconfort nedorit pentru că organismul nu o tolerează cum trebuie, iată câteva alternative sănătoase care pot avea un efect similar asupra organismului nostru:

Ceaiul verde, cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.

Ceaiul verde este un tip de ceai care poate fi foarte benefic pentru organismul nostru, deoarece concentrează polifenoli cu acțiune antioxidantă și antiinflamatoare, dar are și proprietăți anticancerigene dovedite, precum și efectul său stimulator asupra sistemului nervos, ceea ce ne poate ajuta, printre altele, să creștem activitatea metabolică și cheltuielile zilnice de calorii.

Din acest motiv, ceaiul verde poate fi înlocuitorul perfect al cafelei de dimineață, rezultând o alternativă mai puțin iritantă pentru sistemul digestiv.

Laptele de aur sau laptele auriu, un preparat bogat în proteine

Laptele auriu, cunoscut și sub numele de golden milk datorită culorii sale, este un preparat pe bază de lapte și diverse condimente care poate avea un efect benefic asupra organismului nostru, multe dintre ingrediente fiind o sursă de compuși cu acțiune antioxidantă și antiinflamatoare.

Această infuzie este realizată din lapte cu turmeric, scorțișoară, cardamom, cuișoare, ghimbir și piper, care pot avea un efect stimulator asupra organismului și pot crește activitatea metabolică, fiind perfectă pentru a obține proteine care să fie ușor de săturat.

Ceaiul Chai, o altă opțiune care folosește condimente

O altă alternativă ideală pentru cei care caută o substanță stimulantă, dar fără a irita sistemul digestiv și obținând multă savoare și aromă este ceaiul chai, care constă în combinarea infuziei de ceai negru cu condimente precum scorțișoară, ghimbir, cuișoare, cardamom, anason și ghimbir.

Acesta poate fi preparat cu lapte pentru a obține mai multe proteine și este o opțiune care poate fi servită atât caldă, cât și rece.

Yerma mate sau mate, cu cofeină, dar diferit

Yerba mate care este infuzată pentru a crea așa-numitul mate în țările din America Latină, cum ar fi Argentina sau Uruguay, este o opțiune cu sursă de cofeină, dar diferită de cafeaua tradițională.

Cu cofeină în proporții mai mici și putând fi aromată cu coajă de portocală, ghimbir sau alte alimente, această opțiune este la fel de stimulantă, dar foarte versatilă și personalizabilă după gustul fiecărui consumator.

Ceaiul de ghimbir, un antiinflamator natural

Ghimbirul este o rădăcină cu acțiune antioxidantă și compuși fenolici care pot avea un efect antiinflamator asupra organismului.

Prin infuzarea unor felii din această rădăcină în apă clocotită, putem crea un ceai de ghimbir ideal pentru a stimula organismul fără a folosi surse alimentare de cofeină.

Ceaiul Matcha, bogat în cofeină, dar diferit de cafea

Ceaiul Matcha este o altă alternativă la cafea, cu cofeină în proporții similare cu cafeaua, dar și cu catechine care stimulează sistemul nervos și au o puternică acțiune antioxidantă.

Aceasta este infuzia ideală pentru cei care nu sunt iubitori de cafea din cauza gustului acesteia și caută o alternativă la fel de stimulantă pentru sistemul nervos datorită bogăției în cofeină.

Kombucha, o sursă de probiotice

O băutură fermentată pe bază de ceai negru care poate fi o sursă de probiotice și care oferă o cantitate scăzută de cofeină derivată din ceai.

De asemenea, această băutură poate oferi polifenoli cu acțiune antiinflamatoare și poate fi benefică pentru organism, singurul său dezavantaj fiind cantitatea minimă de alcool pe care o conține, ceea ce o face nepotrivită pentru copii și femei însărcinate.

Acestea sunt șapte alternative sănătoase la cafea pe care vă recomandăm să le încercați.

În Vitónica | Șapte infuzii pentru a vă îmbunătăți sănătatea: cum vă ajută fiecare dintre ele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *