
La farmacie se întreabă despre tipul de hemoroizi. Acest lucru face diferența atunci când alegeți un preparat
Sunt hemoroizii problema ta? În multe cazuri, aceștia pot fi tratați eficient cu medicamente fără prescripție medicală. Cu toate acestea, trebuie să știți ce tip de hemoroizi aveți. Există trei și fiecare necesită un tratament ușor diferit. Nu fiți surprins dacă medicul de la farmacie vă întreabă cu ce tip anume aveți de-a face.
De fapt, hemoroizii, sau noduli sângerânzi, nu sunt o boală. Ei sunt o structură naturală a anusului care, dacă funcționează corect, nu provoacă durere sau disconfort. Ei sunt foarte necesari: sigilează canalul anal și controlează excreția. Dacă se adună prea mult sânge în ele și acesta nu se scurge liber din hemoroizi, începe o afecțiune, și anume boala hemoroidală (vene varicoase ale anusului) numită în mod obișnuit hemoroizi. Se poate dezvolta o inflamație a nodulilor și a altor țesuturi prezente în anus. Simptomele? Mâncărimi, arsuri, sângerări și dureri puternice la defecație, în cele din urmă la șezut și chiar și în picioare. Anomaliile asociate cu hemoroizii variază și la fel și tratamentul acestora.

Hemoroizi interni
Acești hemoroizi nu pot fi văzuți de dumneavoastră. Ei sunt sesizabili în timpul unui examen medical – nu se extind încă dincolo de canalul anal. Cu toate acestea, varicele interne pot fi deja o pacoste solidă. Ele nu trebuie să fie deloc mici, ci pur și simplu sunt situate sus, astfel încât nu se extind în afara anusului.
Cum se tratează hemoroizii interni? Pentru stările de durere acută, supozitoarele și unguentele vor ajuta cu siguranță. Asigurați-vă, în cazul unguentelor, că acestea au un aplicator adecvat, facilitând plasarea preparatului la locul durerii.
Pentru a controla durerea cauzată de hemoroizii interni, preparatele cu anestezic local lidocaină sau tetracaină funcționează bine. Agenții antiinflamatori (de exemplu, tribenozidă, hidrocortizon) sunt, de asemenea, utili.
Remediile disponibile la farmacie sunt de obicei cu mai multe ingrediente, adesea pe bază de preparate din plante. Nu uitați că acestea au o acțiune de scurtă durată, deci necesită o utilizare regulată. Dacă nu vă ajută, trebuie să mergeți la un medic care are la dispoziție un arsenal medicamentos mai mare.
Dacă nu vreți ca hemoroizii să reapară și afecțiunea să se acutizeze, este timpul să faceți schimbări în stilul de viață. O dietă care să limiteze alimentele procesate și să conțină multe fibre, proteine digerabile, grăsimi bune și carbohidrați complecși este, de obicei, cea mai eficientă prevenție, nu doar pentru hemoroizii interni.
- Hemoroizi externi
Hemoroizii au scăpat în exteriorul anusului? Puteți încerca în continuare să vă tratați, fie și numai prin prepararea unor comprese pe bază de plante și prin folosirea remediilor menționate anterior. Printre plantele recomandate pentru ameliorarea afecțiunii se numără scoarța de castan, scoarța de stejar, uleiul de calendula, rizomul de rhuscus spinosus sau mușețelul.
Cu toate acestea, dacă hemoroizii se prolapsează în afara anusului și refuză să revină înăuntru, probabil că ați suferit mult până acum din cauza lor, iar medicamentele fără prescripție medicală s-ar putea să nu mai fie suficiente. În cele din urmă, durerea vă va trimite oricum la medic. Aveți o problemă cu faptul că vi se văd hemoroizii? Este păcat să nu te lași examinat.
Medicamentele de la medic sunt, de obicei, aceiași compuși care sunt disponibili fără prescripție medicală, dar într-o concentrație mai mare. Uneori sunt necesare și antibiotice.
De asemenea, este posibil ca medicul să sugereze rezolvarea problemei pe cale chirurgicală. În zilele noastre, acestea sunt proceduri minim invazive. Acestea pot fi efectuate în cabinetul medicului sau ca o spitalizare de o zi și, de obicei, nu necesită anestezie generală (este suficientă anestezia locală).
- Hemoroizi sângerânzi
Dacă vedeți sânge pe hârtia igienică sau în vasul de toaletă, confirmați mai întâi cu medicul dumneavoastră că este vorba cu siguranță de hemoroizi și nu de alte cauze de sângerare din anus. Există multe boli care sunt responsabile de o astfel de afecțiune, inclusiv cea mai gravă – o afecțiune canceroasă.
Mai multe pe această temă: Este doar sfeclă roșie sau este ceva grav? De ce caca este uneori colorat în roșu
Dacă medicul confirmă că este vorba de hemoroizi, probabil că va alege imediat tratamentul potrivit. Atât hemoroizii interni, cât și cei externi pot sângera.
Tratamentul hemoroizilor sângerânzi este adesea susținut suplimentar de tablete pentru întărirea venelor. Acest lucru face posibilă limitarea dezvoltării varicelor anale și reducerea disconfortului. Pentru ca astfel de preparate să aducă într-adevăr o îmbunătățire, este recomandabil să le folosiți sub supraveghere medicală.