Nucile nu ar trebui să fie ținute în cămară, ci în acest loc din bucătărie la care nu te-ai gândi niciodată.
3 mins read

Nucile nu ar trebui să fie ținute în cămară, ci în acest loc din bucătărie la care nu te-ai gândi niciodată.

Nucile sunt una dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoasă din lume, dar facem două greșeli în consumul lor: nu mâncăm suficient în fiecare zi și nu le depozităm corect. În acest articol, vom analiza câte nuci trebuie să consumăm în fiecare zi pentru a profita de beneficiile lor, precum și modul surprinzător în care ar trebui să fie depozitate. Iată un indiciu: cămara sau un borcan din bucătărie nu este cel mai bun loc.

De ce să păstrezi nucile în congelator?

Experții recomandă un prag de 30 de grame de nuci (sau fructe uscate) pe zi. Aporturile de peste aproximativ 30 de grame de nuci pe zi sunt asociate cu un risc mai mic de boli și mortalitate din toate cauzele.

Cu toate acestea, consumul mediu pe persoană la nivel mondial este estimat a fi între 3 – 6 grame de nuci pe zi, majoritatea oamenilor consumând cel mult 10 g/zi. Dacă vă numărați printre persoanele care nu ating pragul menționat în paragraful anterior, pierdeți toate beneficiile detaliate în acest articol: o compoziție corporală mai bună, mai puțin colesterol rău, un metabolism mai eficient, mai puține inflamații, cu alte cuvinte, celule mai tinere și chiar mai multe beneficii.

Dacă faceți parte din grupul celor care consumă zilnic nuci și le au depozitate într-un dulap din bucătărie, faceți o altă greșeală pe care o face aproape întreaga populație.

Care este cel mai bun mod de a depozita nucile?

Deși ți se pare foarte ciudat și nu cunoști pe nimeni care să facă acest lucru, nucile trebuie depozitate în frigider sau chiar în congelator. Este normal să ai un borcan sau o pungă de nuci undeva în bucătărie, dar nu în frigider și cu siguranță nu în congelator.

În mod ideal, aceste alimente „vii” nu ar trebui să intre în contact cu lumina soarelui, căldura sau oxigenul, deoarece grăsimile lor sănătoase se deteriorează, iar gustul devine mai amar și mai puțin aromat. Totul va depinde de perioada în care vom avea nucile depozitate, deoarece dacă cumpărăm o pungă mică de nuci și le consumăm în câteva zile, acest detaliu nu este atât de important.

În cazul în care cantitatea de nuci are nevoie de două sau trei luni pentru a fi consumată, primul lucru care trebuie făcut este să folosim un recipient etanș, cum ar fi un borcan de sticlă, și să îl depozităm într-o zonă în care să nu primească lumina soarelui sau căldură excesivă în timpul temperaturilor ridicate.

Dacă doriți să vă asigurați că aceste nuci își păstrează aroma intactă pentru mai mult timp, depozitați nucile într-un astfel de recipient etanș în frigider, departe de alte alimente, cum ar fi ceapa cu miros puternic, pentru a evita absorbția acestora. În opinia noastră, aceasta este cea mai bună opțiune, deoarece vă asigurați că păstrați aroma, dar nu aveți grija de a folosi congelatorul.

Pentru o conservare maximă, în loc de frigider, depozitați nucile în congelator cu data la care le-ați păstrat. Când urmează să le consumați, scoateți-le puțin mai devreme, așteptați să ajungă la temperatura camerei și deschideți recipientul pentru a le mânca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *